Wie wij zijn.

De combinatie van een professionele dirigent en begeleiding en een enthousiaste groep zangers geeft heel mooie resultaten.

Frank De Moor - dirigent
 

Frank DE MOOR (1961) zong reeds als knaap in de befaamde 'Schola 

Cantorum Cantate Domino'. Na zijn studies Boekhouden-Fiscaliteit studeerde hij zang en lyrische kunst aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 

Zijn voornaamste zangleraars waren Roland Bufkens, Jan Caals en Ronald Klekamp te Amsterdam. Masterclasses volgde hij bij Margareth Honig.

 

Frank heeft een rijke ervaring als ensemblezanger bij verschillende professionele ensembles zoals het Brussels kathedraalkoor, Currende, het Goeyvaerts Consort, Koor van de Koninklijke Muntschouwburg, 

jazz-ensemble, Il Fondamento, Opera van Vlaanderen, enz. 

Vanaf 1985 is hij als tenor vast verbonden aan het BRTN-koor, thans het Vlaams Radiokoor (vrk), één van de meest vermaarde kamerkoren van Europa.

 

Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als solist, o.a. bij de creatie van de liedcyclus opus 92 van Willem Kersters voor de VRT-radio, in de opera 'La Bohème' van Giacomo Puccini, enz. 

 

Sinds 1988 dirigeert hij het 'Vocaal Ensemble JOTAM' uit Meldert-Aalst, dat zich zowel toelegt op klassieke muziek als op het lichte genre (musical, pop, evergreens,...). Hij promoveerde met dit koor in 2007 naar 1e divisie tijdens de Provinciale Koortornooien.

 

Vanaf 1997 tot 2002 was hij eveneens dirigent van het St.-Ceciliakoor uit

Burcht, thans Vocamuze. Hiermee voerde hij de Carmina Burana van C. Orff, de Chandos Anthems van G.F. Haendel en de Crucifixion van J. Stainer uit, en blijkt zijn veelzijdigheid als dirigent in diverse stijlen. 

 

 

Lieve Beck - begeleiding

 

Lieve Beck studeerde in het conservatorium van Brussel en het Lemmensinstituut van Leuven en behaalde verschillende 1e prijzen en diploma's. Momenteel is zij docente aan de Muziekacademie van Anderlecht.

 

Lieve begeleidt Jotam reeds vanaf de oprichting, nu 36 jaar geleden en heeft dus een enorme bagage opgebouwd als begeleidster. Zij is tevens de enige overgeblevene die de hele geschiedenis van Jotam heeft meegemaakt : van instrumentaal ensemble naar jeugdensemble met jeugdkoor en vanaf 1991 het gemengd vierstemmig Vocaal Ensemble.

 

Lieve is de dochter van Paul Beck die in 1973 het instrumentaal jeugdensemble oprichtte.

Hij is steeds de bezieler geweest van het ensemble en was een inspiratie en steun voor alle leden, jong en oud.

 

De koorleden
 

Sopranen

 

An Ahonen

Lies Baten

Els De Schrijver

Lieve De Vuyst

Michèle Everaert

Marie-Josée Heiremans

Erika Lauwers

Elien Meuleman

Cecilia Pik Hang Chow

Eugenie Twizerimana

Raymonde Van Neck

Tenoren

 

Rita De Vuyst

Vicky De Wolf 

Theofiel Fieremans

Johnny Van den Brempt

Alten

Anja De Bosscher

Christel De Meyst

Lieve De Ridder

Hilde Demuynck

Hilde Kiekens

Els Stevens

Elsie Uyttenhove

Rita Vandamme

Bassen

Peter Cami 

Bart Haleydt

Luc Pierlé

Frank Stevens

Johan Van Dingenen

Inga Van Nuffel