top of page
Zoeken
  • Peter

Lenteconcert 2012


Na het concert van 2 april 2011, waarin het Requiem van Fauré centraal stond, brengt het Vocaal Ensemble Jotam een lenteconcert in de Sint-Amanduskerk van Erembodegem op zondag 20 mei 2012 om 16 uur.

Jotam brengt, onder leiding van Frank De Moor en begeleiding van pianist Laurent De Jaegher :

5 zigeunerliederen van Erika Budai, opgewekt afgewisseld met melancolisch in echte zigeunerstijl

6 Moravische duetten van Antonin Dvorak, fris en spontaan in echte volksmuziekstijl

3 negro-spirituals: Great Day, Little David en Every time I feel the spirit

Happy Art brengt, onder leiding van Pieter De Moor en begeleiding van pianist Laurent De Jaegher :

3 Amerikaanse volksliederen van Aäron Copland en Stephen Foster : Ching a ring ching, I bought a cat, The merry, merry, merry month of may

4 Engelse volksliederen en madrigalen van Vaughan Williams, John Rutter, Stanford Dowland en Thomas Morley : Linden Lea, All things bright and beautyfull, Shall we go dance, Say love

En Stijn De Moor gaat solo en speelt een Sonatine van Ravel op de vleugel.

Ten slotte brengt het trio van sopraan, viool en piano Violons dans le soir van Saint-Saëns en Si vous l’aviez compris van Luigi Denza.

Jotam begon in 1973 als instumentaal ensemble en evolueerde tot een volwaardige vierstemmige zanggroep die in 2007 naar eerste divisie opklom in het provinciaal koortornooi.

De dirigent Frank De Moor is van 1985 verbonden aan het Vlaams Radiokoor en heeft een rijke ervaring zowel in klassieke muziek als in het lichte genre.

Happy Art, uit het Vlaams-Brabantse dorp Meerbeek, is een groep vrolijk zingende vrienden die een zo gevarieerd mogelijk repetorium zingt en al 9 jaar bestaat. Pieter De Moor is er nu reeds een jaar dirigent. Hij studeert zang, oude muziek, traverso en klavecimbel aan het Lemmensinstituut.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page