top of page
Zoeken
  • Peter

Folk songs of the British Isles 2014


Geniet van de typisch Ierse, Schotse en Engelse songs op vrijdag 30 mei, in de zaal Van Den Steen – De Mey in de Nedermolenstraat te Meldert om 19u.

Frank De Moor heeft een concert samengesteld met liederen als The last rose of summer, Amazing Grace, Dance to your Daddy, Gin a body comin’ thro the rye,... ook liederen uit The sprig of thyme en Riverdance.

Het koor wordt begeleid door piano (Lieve Beck) en Ierse harp (Loreleï Tochet) met medewerking van volgende solisten: Lisa De Rijcke (sopraan), Helen Cassano (alt), Pieter De Moor (tenor).

Om de Schotse sfeer helemaal te vervolmaken is er ook nog een gastoptreden van “The Flemish Caledonian Pipes and Drums, clan MacKenzie”, een indrukwekkende pipe-band die de Schotse muziek en cultuur een warm hart toedragen. De leden komen uit alle regio’s van het Vlaamse landsgedeelte met Gent als thuishaven. De band werd gesticht in 1989 in samenwerking met de Vlaams Caledonische Society en groeide heel snel uit tot één van de grootste pipe- en drumbands van België. Als eerbetoon aan één van de eerste mentors, pipe-major Malcolm MacKenzie, wordt de tartan van de Mackenzie Seaforth Highlanders gedragen. Momenteel hebben ze een dertigtal spelende leden en een tiental leerlingen zijn in opleiding. Onder leiding van Pipe-Majors Bob Minnekeer en Arne Vermoesen, Drum Sergeant Rudy Moring en Drum Major Robby Moring brengen zij een variatie aan Schotse traditionals.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page